12آذر روز معلول : مصاحبه با پیام جغتای

ساخت وبلاگ

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  پیام جغتای، ۱۲آذر (۴دسامبر)از سوی سازمان ملل به عنوان روز جهانی معلولین جهت شناخت موجودیت این قشر و تشخیص نیازهای واقعی آنان از سوی جوامع بشری نامگذاری شده است. به بهانه این روز با آقای ابراهیم حامدی نیا معلول نویسنده و محقق شهرستان جغتای گفتگویی انجام داده ایم.

آقای حامدی از خودتان بگویید!

من ابراهیم حامدی نیا در سن کودکی در اثر سانحه ای دلخراش دست چپ خود را از دست دادم، ابتدا برای خودم و اطرافیانم کنار آمدن با شرایط معلولیت جسمی ام کمی سخت بود ولی با گذشت زمان توانستم با شرایط جدید کنار آمده و توانستم با حور در مراکز توان یابی در مشهد تواننمدی خودم را در حوزه کامپیوتر و نویسندگی شناخته و تقویت نمایم الان هم به همراه همسر و دو فرزندم با انجام برخی کارهای مرتبط با نویسندگی و فروشگاه کوچکی که دست و پا کرده ام امرار معاش میکنیم.

نظرتان در باره معلولیت چیست؟

معلولیت بحرانی جسمی و روحی روانی است که ممکن است به صورت مادر زادی و یا در طول حیات برای فرد اتفاق بیفتد، اگر این بحران حل نشود به یک بیماری همیشگی و پیش رونده مبدل می گردد.

بنده معتقد هستم که هنوز هم جوامع بشری به شناخت کافی از معلولیت دست نیافته و نیازهای واقعی این قشر را تشخیص نداده است.  معلولین به چند گروه تقسیم میشوند که البته من بجز معلولین جسمی حرکتی شناختی نسبت به دیگر گروه های معلولین ندارم در این بین معلولین جسمی حرکتی به علت عدم توانایی کامل جسمی در طول زندگی شان مجبور به استفاده بیشتری از فکر و احساس خود هستند. البته من شخصا توانایی های فکری و روحی معلولین را تنها به این علت نمی دانم بلکه معتقدم خداوند این توانایی ها را منحصرا در اختیار معلولین قرار می دهد.

توانایی های مختلف اکثر معلولین در حالت بالقوه می ماند زیرا کسی به آنها اهمیت نمی دهد در صورتی که اگر جامعه و مردم به جای تمرکز به کمک های مادی، به توانایی های مختلف آنان و کمک به شکوفا شدن استعدادهای خدادادی معلولین می پرداختند الان شاید دیگر معلول جسمی حرکتی که نیاز مادی داشته باشد یافت نمی شد.

بنده معتقد هستم اگر به این قشر مسولیتی داده شود از جان خود برای انجام وظیفه مایه می گذارند. این سخنم از روی شناخت روانشناسی معلولین است نه از روی احساس و تعصب.

از عملکرد نهادهای مسول شهرستان، مخصوصا بهزیستی راضی هستید؟

بهزیستی یک ارگان دولتی است و کار خودش را انجام می دهد، کیفیت و کمیت هر اداره در هر بخش و شهرستان و استانی بستگی به مدیریت آن اداره دارد. بنده درطول این چند سال در سه شهرستان پرونده داشتم و مددجوی بهزیستی سبزوار. مشهد و فعلا هم که جغتای هستم. مددجویان همیشه ناراضی بوده اند و هستند.  اما باید احل انصاف بود و از تلاش های مدیریت بهزیستی جغتای تشکر کرد.

با تغییر مدیریت بهزیستی شهرستان جغتای و انتصاب خانم اعظم افضلی، اوضاع بهتر شده و با مددجویان طبق قانون برخورد ورحمایت میشود. مدیریت جدید بهزیستی جغتای از تمام توان و امکانات خود برای خدمت به معلولان شهرستان استفاده میکند. کاش مدیران دیگر بخش ها از چنین مدیری الگو میگرفتند.

درمورد کتابتان صحبت کنید: کتاب (یک قدم تا خدا)  به روانشناسی معلولیت از نگاه یک معلول و تجربه دیگر معلولین و نیز نگاهی گذرا به روانشناسی غربی دارد و همچنین به دیدگاه دین اسلام به مقوله معلولین پرداخته و در نهایت با استفاده از تجربه واقعی معلولین برای رسیدن به درمان و بهبودی کامل دردهای جسمی و روحی ناشی از معلولیت و همچنین توانا شدن برای تامین معاش ان هم با بهره گیری از دست رنج خود و اداره زندگی می پردازد.به جای کمک مادی، توانایی و استعداد معلولان را در یابیم

سفر استاد نقاشی به جغتای: معلول ترین هنرمند به جغتای...
ما را در سایت سفر استاد نقاشی به جغتای: معلول ترین هنرمند به جغتای دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ebrahimhamedi بازدید : 112 تاريخ : چهارشنبه 11 فروردين 1400 ساعت: 17:32